Indrejseregler Thailand i 2024

Guide til indrejse i Thailand: Alt om indrejseregler i Thailand i 2024.

Thailand er et sandt ferieparadis for danskerne. Særligt fordi det bedste vejr i Thailand findes, når det er vinter i Danmark. Derudover er det billigt at bo og leve i Thailand, og du får dermed rigtig meget for dine penge – også selvom flybilletten koster lidt ekstra.

I guiden her kan du læse om indrejseregler i Thailand, herunder visum- og pasregler.

Vær opmærksom på, at reglerne i guiden her fortrinsvis er gældende for turistrejser og altså ikke permanente ophold.

Det er meget svært at få permanent ophold i Thailand, og det kræver typisk, at du enten har et arbejde i landet på forhånd, er særligt velhavende eller er pensionist med en væsentlig formue.

OBS: Der tages forbehold for eventuelle ændringer i regler og lovgivning.

Regler for indrejse i Thailand

Det er let at rejse til Thailand, hvis du bare skal på ferie. Du kan opholde dig i landet i op til 30 dage uden visum, og dokumenter omkring dette, får du udleveret i flyet eller lufthavnen.

Som udgangspunkt skal du på forespørgsel kunne fremvise en billet ud af Thailand indenfor den angivne rejseperiode.

Rejser du med fly, er det sjældent, at der bliver spurgt om dette. Rejser du over land eller sø, skal du derimod kunne dokumentere din videre rejse – uanset om det er en returbillet til Danmark eller en billet videre ud af landet på en rundrejse.

Ønsker du at opholde dig i Thailand i mere end 30 dage, er det typisk heller ikke et problem. I så fald skal du bare søge visum til det. Dette gør du online i god tid inden afrejse. Du kan søge turistvisum på 60 dage, og så har du mulighed for at forlænge med 30 dage efter din ankomst til Thailand.

Udover visum, skal du have styr på dit pas og dine vacciner. Dit pas skal være gyldigt i minimum 6 måneder efter indrejsedatoen. Vaccinerne er ikke obligatoriske, men de anbefales af SSI. De anbefalede vacciner afhænger af din rejses længde og formål.

Før afrejse til Thailand

Der er en række ting, du bør have styr på inden din rejse til Thailand:

Rejsens længde

Inden din rejse til Thailand, skal du have styr på, hvor længe du ønsker at blive i landet. Er det under 30 dage, behøver du ikke at bekymre dig yderligere. Er det længere end 30 dage, skal du sørge for at søge visum i god tid.

Du skal også have styr på din hjemrejse. Det er et krav, at du på forespørgsel kan fremvise dokumentation på din rejse ud af landet igen. Du kan derfor ikke som udgangspunkt rejse til Thailand på en enkeltbillet.

Visum

Behandlingstiden, hvis du søger visum via den officielle udbyder, er på op til 15 hverdage – såfremt du har ansøgt korrekt og vedhæftet den nødvendige dokumentation.

Du kan søge visum til Thailand her: thaievisa.go.th og læse mere på rejsevejledningen.dk/visum-til-thailand.

Vacciner

Statens Serum Institut står bag de officielle anbefalinger til rejsevacciner. De anbefalede vacciner til Thailand afhænger af din rejses længde, hvor og hvordan du skal bo under dit ophold, og hvad du skal lave.

En del vacciner skal haves i god tid – og af flere omgange – inden afrejse. Så undersøg vacciner til Thailand i god tid.

Du kan læse al nødvendig info om de anbefalede vacciner til Thailand i forhold til rejselængde og rejsens formål, samt hvornår du bør få vaccinerne, her: Vaccination til Thailand.

Pas

Dit pas skal være gyldigt i minimum 6 måneder fra indrejsedatoen. Er det ikke det, kan du nægtes indrejse.

Tjek gyldigheden på dit pas i god tid inden din rejse. Du har forskellige muligheder, hvis dit pas udløber indenfor de 6 måneder. Du kan enten få et nyt pas, hvis der er tid nok til det, eller du kan få forlænget det gamle pas eller få et midlertidigt pas (også kaldet et nødpas).

Rejseforsikring

Thailand ligger uden for Europa, og dermed er du ikke dækket af det blå EU-sygesikringsbevis på din rejse. Bliver du syg eller kommer til skade, står du selv med regningen, hvis du ikke har tegnet en rejseforsikring hjemmefra.

En rejseforsikring dækker desuden meget mere end sygdom og ulykke. Du har også mulighed for at få dækket en lang række øvrige potentielle udgifter såsom mistet bagage, skader på private ejendele, selvrisiko på billeje, evakuering, med mere.

Derudover har du mulighed for at blive behandlet på privathospitaler frem for offentlige, hvilket kan være en stor fordel i forhold til både hygiejne, kvalitet og sprog.

En rejseforsikring skal bestilles inden afrejse for at dække din rejse. Vær opmærksom på, at der er store forskelle på både dækninger og priser fra rejseforsikring til rejseforsikring, og at det dermed er værd at sammenligne rejseforsikringer, inden du bestemmer dig.

Spørgsmål og svar

Hvor længe skal pas være gyldigt ved indrejse til Thailand?
Det er ikke nok, at dit pas er gyldigt under din rejse til Thailand, som det er tilfældet ved mange andre lande. Thailand har et krav om, at dit pas er gyldigt i minimum 6 måneder, fra du rejser ind i landet.

Er dit pas ikke gyldigt i minimum 6 måneder, kan du blive nægtet indrejse. Du får dermed ikke lov til at komme ind i landet, før dit pas er fornyet eller forlænget.

Skal du have nyt pas, skal du bestille tid hos Borgerservice online. Fra du har været fysisk på Borgerservice for at bestille nyt pas, er der 11-15 dages leveringstid.

Er du i tidsnød, kan du i stedet vælge enten at få forlænget dit nuværende pas med 1 år eller at få et midlertidigt pas. Dit nuværende pas kan kun forlænges, hvis det ikke er udløbet for mere end 3 måneder siden, og hvis det ikke har været forlænget før.

Midlertidigt pas som nødløsning

Et midlertidigt pas kaldes også et nødpas. Det er sidste mulighed, og det er dermed også en lidt dyrere løsning. Passet kan laves, hvis dit nuværende pas er bortkommet, hvis det er udløbet for mere end 3 måneder siden, eller hvis dit nuværende pas allerede har været forlænget.

Det midlertidige pas er kun gældende på denne ene rejse, og det koster som udgangspunkt det samme som et normalt pas. Taksten er dog dobbelt, hvis dit nuværende pas er bortkommet.

Hvor længe kan man bo i Thailand?
Du kan ikke bare flytte til Thailand og bo. Som turist kan du søge turistvisum, der gælder i 60 dage med mulighed for 30 dages forlængelse.

Har du familie i Thailand, kan du i stedet søge et Non-Immigrant visum, der gælder i 90 dage med mulighed for 30 dages forlængelse.

Er du over 50 år, kan du søge visum for op til 5 år ad gangen, hvis du har en vis mængde penge stående på din konto samt en løbende indtægt.

Som pensionist kan du søge visum for op til 10 år ad gangen i Thailand, hvis du har en vis mængde penge stående på din konto samt dokumentation for din danske pension.

Er du meget velhavende – uanset alder – kan du også søge visum for op til 10 år ad gangen. Her er der et krav på en formue på minimum 1 million USD.

Derudover kan du søge visum som arbejdsgiver for en etableret og anerkendt virksomhed.

Hvor lang tid før skal man søge visum til Thailand?
Du kan rejse visumfrit til Thailand på rejser af op til 30 dages varighed. I flyet eller lufthavnen får du en deklaration, hvor du oplyser din rejselængde og øvrige oplysninger om din rejse.

Planlægger du en rejse på mere end 30 dage til Thailand, skal du søge turistvisum hjemmefra. Et turistvisum gælder i 60 dage, men du har mulighed for at forlænge det med 30 dage, efter din ankomst til Thailand. Forlængelsen sker på det lokale Thai Immigration Bureau.

Behandlingstiden på et turistvisum er op til 15 hverdage, hvis det søger via den officielle udbyder. Bruger du et dansk bureau til formålet, er prisen højere, men du kan til gengæld få et visum på 4-5 dage.

Kan man rejse ind i Thailand uden returbillet?
Du skal som udgangspunkt altid kunne fremvise en returbillet – eller en billet videre til et andet land – indenfor din visumperiode, hvis du får en forespørgsel af myndighederne.

Ved rejser til lands eller vands, vil du typisk blive bedt om at fremvise billetten, mens det knap så ofte sker, hvis du rejser med fly.

For at være på den sikre side, bør du altid købe en returbillet eller en rundrejsebillet på forhånd. Det er ikke anbefalelsesværdigt at rejse til Thailand på en enkeltbillet.